1. a
 2. b
 3. c
 4. d
 5. e
 6. f
 7. g
 8. h
 9. i
 10. j
 11. k
 12. l
 13. m
 14. n
 15. o
 16. p
 17. q
 18. r
 19. s
 20. t
 21. u
 22. v
 23. w
 24. x
 25. y
 26. z

A

ABS

Το σύστημα ABS είναι ενσωματωμένο στο σύστημα των φρένων και προλαμβάνει έναν ή περισσότερους τροχούς από το να μπλοκάρουν και έτσι να ολισθήσουν σε συνθήκες ξαφνικού ή απότομου φρεναρίσματος.

A

Acquaplaning

Το πλανάρισμα σε νερό (aquaplaning) εμφανίζεται όταν τα ελαστικά 'επιπλέουν' επάνω στο νερό ή σε ένα βρεγμένο οδόστρωμα. Όταν πλανάρουν στο νερό τα ελαστικά, δεν υπάρχει πλέον πρόσφυση με την άσφαλτο γιατί τα ανυψώνει ένα στρώμα νερού από αυτό. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο μειωμένος έλεγχος του φρεναρίσματος και της κατευθυντικότητας του αυτοκινήτου.

Π

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΦΩΤΑ XENON

Αυτό το σύστημα ελέγχει τον προσανατολισμό των εμπρός φαναριών. Προσαρμόζει την κατακόρυφη γωνία των εμπρός φαναριών ανάλογα με την επιφάνεια του δρόμου και το φορτίο μέσα στο αυτοκίνητο.  Διορθώνοντας την κατακόρυφη γωνία των εμπρός φαναριών, το σύστημα αποφεύγει να τυφλώνει τους οδηγούς που έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση και εγγυάται τον βέλτιστο φωτισμό του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο ακόμα και σε συνθήκες πλήρους φορτίου.

A

AFS

(ADAPTIVE FRONT LIGHTING SYSTEM)

Αυτό το σύστημα ελέγχει τον προσανατολισμό των εμπρός φαναριών. Συμπληρωματικά στο σύστημα "ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΦΩΤΑ XENON", το AFS προσανατολίζει αυτόματα την μεσαία σκάλα των εμπρός φαναριών στις στροφές έτσι ώστε να φωτίσει τον δρόμο στην κατεύθυνση που πηγαίνει το αυτοκίνητο, εξαλείφοντας με αυτό τον τρόπο τις σκοτεινές περιοχές.

A

AFS (Full)

(ADAPTIVE FRONT LIGHTING SYSTEM)

Αυτό το σύστημα ελέγχει τον προσανατολισμό των εμπρός φαναριών. Ολοκληρώνοντας τοα"ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΦΩΤΑ XENON" και "AFS", το σύστημα FULL-AFS χρησιμοποιεί ειδικές λειτουργίες για να δημιουργήσει μία φωτιζόμενη περιοχή η οποία να προσαρμόζεται στις συνθήκες οδήγησης (αστικός δρόμος, λεωφόρος, εθνική οδός, κακές καιρικές συνθήκες). Το σύστημα φωτίζει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τις προαναφερθείσες συνθήκες οδήγησης.

A

ASR

(Anti Slip Regulation)

Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ESC. Προλαμβάνει την ολίσθηση του ελαστικού ενός ή και των δύο κινητήριων τροχών. Ανεξάρτητα από την ταχύτητα, χρησιμοποιεί τα συστήματα ελέγχου των φρένων και του κινητήρα για να βελτιστοποιήσει την πρόσφυση, αποτρέποντας την ολίσθηση του ελαστικού και αποκαθιστώντας την πρόσφυση.

B

Blue&Me

Το Blue&Me σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο και να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ενώ οδηγείτε, εύκολα και με ασφάλεια. Το σύστημα παρέχει εξελιγμένες λειτουργίες ανοιχτής συνομιλίας. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν Bluetooth για να κάνετε και να λάβετε κλήσεις μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου, συμβουλευόμενοι την λίστα των επαφών σας πλοηγούμενοι μέσα σε αυτήν επάνω στην οθόνη του πίνακα οργάνων και να ακούσετε μηνύματα SMS που εκφωνούνται σε οποιαδήποτε από τις 10 γλώσσες. Μία θύρα USB επάνω στην κονσόλα σας επιτρέπει να ακούσετε μουσική από ένα MP3 player ή μία συσκευή μνήμης USB η οποία αναπαράγεται μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Υπάρχει επίσης μία έκδοση Blue&Me η οποία επιτρέπει την πλοήγηση μέσω του Blue&Me TomTom. Δείτε τις σχετικές ενότητες για λεπτομέρειες σχετικά με τα Blue&Me και Blue&Me TomTom.

B

Blue&Me TomTom

​Το Blue&Me TomTom είναι μία φορητή συσκευή πλοήγησης η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και να αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο σας με λίγα απλά βήματα. Επιπλέον όλων των άλλων λειτουργιών του Blue&Me* (ανοιχτή συνομιλία, φωνητική αναγνώριση, ανάγνωση μηνυμάτων SMS, αναπαραγωγή πολυμέσων) σας επιτρέπει να:

 • Ακολουθήσετε την γραφική αναπαράσταση επάνω στην οθόνη του συστήματος πλοήγησης ακούγοντας φωνητικές οδηγίες μέσω των ηχείων. 
 • Πλοηγηθείτε σε ένα σημείο ενδιαφέροντος ή να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σας.
 • Επαναφέρετε ένα προορισμό από εκείνους που υπάρχουν μέσα στην μνήμη. 
 • Εκτελέσετε ορισμένες επιλογές πλοήγησης χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου στο βολάν του τιμονιού ή φωνητικές εντολές.

Τέλος, χάρη στην μεταφορά των δεδομένων που παρέχονται από το αυτοκίνητο, το GPS σας επιτρέπει να διατηρείτε την θέση σας στον χάρτη ακόμα και όταν δεν υπάρχει σήμα, π.χ. μέσα σε τούνελ.

B

Bluetooth

Το Bluetooth είναι ένα σύστημα ασύρματης μετάδοσης με ραδιοκύματα το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα μέσα σε μία περιοχή περίπου 10 μέτρων σε κλειστά περιβάλλοντα. Το Bluetooth είναι αξιόπιστο, γρήγορο (1Mbit/s), με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και εξαιρετικά φορητό. PCs, κινητά τηλέφωνα, palm-tops, PDAs και πληθώρα άλλων κινητών συσκευών μπορούν να ανταλλάξουν δεδομένα μέσω Bluetooth χωρίς καλώδιο σύνδεσης. Όταν είναι διαθέσιμο, το Bluetooth παρέχει επίσης επικοινωνία ανοιχτής συνομιλίας και σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας όπως κινητά τηλέφωνα και palm-tops μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας.

C

CRUISE CONTROL

Αυτό το ηλεκτρονικό βοήθημα για την οδήγηση λειτουργεί μόνο πάνω από τα 30 km/h. Σας δίνει την δυνατότητα να οδηγείτε με μία προκαθορισμένη ταχύτητα σε μεγάλους, ίσιους και στεγνούς δρόμους, με ελάχιστες αλλαγές ταχυτήτων (π.χ. αυτοκινητόδρομους) χωρίς να χρειάζεται να έχετε το πόδι σας επάνω στο πεντάλ του γκαζιού.
Δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτό το βοήθημα σε περιφερειακούς δρόμους με κίνηση. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το βοήθημα μέσα σε πόλη.

D

DRIVING ADVISOR

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα επάνω στο παρμπρίζ για να ακολουθεί τις γραμμές μεταξύ των λωρίδων κυκλοφορίας και να δίνει στον οδηγό ένα ακουστικό και οπτικό σήμα ή ενεργό και οπτική προειδοποίηση εάν το αυτοκίνητο αρχίσει να αποκλίνει κατά μήκος της λωρίδας. Το σύστημα βελτιώνει την ασφάλεια σε περίπτωση που αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από ένα κουμπί επάνω στο ταμπλό ΄γη από τον διακόπτη της κολώνας του τιμονιού.
Το σύστημα λειτουργεί μόνο κάτω από συνθήκες ασφάλειας σε μεσαίες και υψηλές ταχύτητες, και μόνο σε περίπτωση ελιγμών που θεωρούνται ακούσιες (π.χ. αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας ή απότομες στροφές του τιμονιού).
Σε συστήματα που έχουν την δυνατότητα να παρέχουν ενεργό απόκριση (δηλ. εφαρμογή ροπής στο βολάν του τιμονιού προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της αλλαγής λωρίδας), η ευαισθησία και η ένταση της ροπής μπορούν να ρυθμιστούν μέσω ενός μενού, ενώ το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα εάν ανιχνεύσει ότι ο οδηγός δεν ελέγχει το βολάν του τιμονιού.

D

DST

(Dynamic Steering Torque)

Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο στα συστήματα ESC και EPS. Ρυθμίζει την ενέργεια του συστήματος ηλεκτρικής υποβοήθησης του τιμονιού για να αυξήσει την ασφάλεια κατά την οδήγηση. Σε κρίσιμες συνθήκες (υποστροφή, υπερστροφή, ή διαφορές στην πρόσφυση ή στο φρενάρισμα) το σύστημα παρέχει επιπλέον ροπή στο βολάν του τιμονιού έτσι ώστε να επιτρέψει στον οδηγό να στρίψει σωστά.

E

EBD

(Electronic Brake force Distribution)

​Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ESC. Σκοπός του είναι να κατανέμει αποτελεσματικά την δύναμη φρεναρίσματος. Σε συνθήκες φρεναρίσματος πανικού, οι πίσω τροχοί τείνουν να μπλοκάρουν καθώς μεταφέρεται το φορτίο προς τα εμπρός. Το EBD μειώνει την δύναμη φρεναρίσματος που ασκείται στους πίσω τροχούς για να τους αποτρέψει από το να μπλοκάρουν.

E

ERM

(Electronic Roll Mitigation)

Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ESC. Χρησιμοποιεί τα σήματα αισθητήρων που υπάρχουν γύρω από το αυτοκίνητο για να αξιολογήσει την τάση των τροχών να σηκωθούν από το έδαφος (π.χ. κατά την διάρκεια απότομης στροφής για την αποφυγή ενός αντικειμένου), και φρενάρει και μειώνει την ροπή του κινητήρα για να διατηρήσει τους τροχούς σε καλή επαφή με τον δρόμο.

E

ESC

(Electronic Stability Control)

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας βελτιώνει το κράτημα του αυτοκινήτου στον δρόμο και τον χειρισμό του διορθώνοντας τυχόν τάσεις υποστροφής ή υπερστροφής. Το σύστημα συγκρίνει την τροχιά που θα πρέπει να ακολουθήσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με την θέση του βολάν του τιμονιού με την τροχιά που ακολουθεί στην πράξη το αυτοκίνητο, και διορθώνει τυχόν διαφορά μειώνοντας την ροπή του κινητήρα και/ή εφαρμόζοντας διαφορικό φρενάρισμα στους τροχούς. Το σύστημα υπολογίζει οποιαδήποτε απώλεια της ευστάθειας και επαναφέρει το αυτοκίνητο στην σωστή διαδρομή του.

C

CORNERING FOG LIGHTS

Αυτά τα φώτα είναι ενσωματωμένα στους προβολείς ομίχλης. Ανάβουν όταν είναι αναμμένη η μεσαία σκάλα των εμπρός φώτων, το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα κάτω από 40 km/h, και είτε στρίβει το βολάν του τιμονιού κατά μία σχετικά μεγάλη γωνία ή ενεργοποιούνται τα φλας. Αυτά βελτιώνουν την ορατότητα την νύχτα επεκτείνοντας την περιοχή του δρόμου που φωτίζεται προς την κατεύθυνση που πηγαίνει το αυτοκίνητο.

Φ

Φίλτρο καμπίνας επιβατών

Αυτό το φίλτρο καθαρίζει τον αέρα που εισέρχεται στον χώρο των επιβατών μέσω των αεραγωγών του συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού. Παρέχει ενεργό προστασία κατά της γύρης, της σκόνης, των βακτηριδίων, των πολύ μικρών σωματιδίων και άλλων μολυσματικών ουσιών.

Σ

Συνδυασμένο φίλτρο καταλοίπων ενεργού άνθρακα καμπίνας επιβατών

Επιπλέον του μηχανικού φιλτραρίσματος των καταλοίπων (γύρη, λεπτή σκόνη και άλλες στερεές μολυσματικές ουσίες), αυτά τα συνδυασμένα φίλτρα μειώνουν επίσης τα τοξικά αέρια και τις δυσάρεστες μυρωδιές μέσω ενός στρώματος ενεργού άνθρακα. Επομένως αυτά παρέχουν φυσικό και χημικό φιλτράρισμα και βελτιώνουν την άνεση κατά την οδήγηση.

Φ

ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ (DPF)

Το φίλτρο καταλοίπων πετρελαίου είναι τοποθετημένο στα συστήματα της εξάτμισης αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρες. Το φίλτρο είναι κλεισμένο μέσα σε μία μονάδα η οποία συγκρατεί και διατηρεί τα μικροσωματίδια που παράγονται από την καύση του πετρελαίου.

Φ

Φίλτρο αέρος

Το φίλτρο αέρος συγκρατεί στερεά κατάλοιπα που υπάρχουν στον αέρα που εισέρχεται στην εισαγωγή του κινητήρα και αποτρέπει την υπερβολική φθορά του κινητήρα. Το φίλτρο αέρος και το κουτί του φίλτρου αέρος παίζουν επίσης ένα σημαντικό ρόλο στην μείωση του θορύβου που παράγεται από την εισαγωγή αέρος του κινητήρα.

F

FIX&GO

Αυτό είναι ένα κιτ επισκευής ελαστικού. Επισκευάζει ελαστικά που δεν έχουν χάσει όλη την πίεση και σας επιτρέπει να οδηγήσετε στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ. Το στεγανοποιητικό υγρό που περιέχει το κιτ είναι συμβατό με όλους τους τύπους των ελαστικών. Θα βρείτε οδηγίες για την σωστή χρήση του κιτ Fix & Go μέσα στο βιβλίο Χρήση και Συντήρηση και στο φυλλάδιο μέσα στο κιτ.

G

GPS

(Global Position System)

Το GPS χρησιμοποιεί τα σήματα καθορισμού θέσης που παρέχονται από το NAVSTAR, ένα σύστημα με 24 δορυφόρους (που ανήκει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ) οι οποίοι είναι σε γεωστατική τροχιά, 12 ανά ημισφαίριο, και μεταδίδουν συνεχώς την θέση τους στο διάστημα καθώς και τον ακριβή ατομικό αριθμό. Το σύστημα GPS χρησιμοποιεί τα δεδομένα που παρέχονται από αυτούς τους δορυφόρους σε συνδυασμό με τα δεδομένα που παρέχονται από τους αισθητήρες του ABS του αυτοκινήτου (οι οποίοι μετρούν την ταχύτητα περιστροφής των τροχών) για να καθορίσει την ακριβή θέση του αυτοκινήτου σε κάθε στιγμή. Ενημερώνοντας συνεχώς την θέση του αυτοκινήτου, το σύστημα πλοήγησης μπορεί να σας οδηγήσει στον προορισμό σας χρησιμοποιώντας ψηφιακούς χάρτες που παρέχονται σε ένα CD-ROM ή μία κάρτα SD.

H

HBA

(Hydraulic Brake Assist)

Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ESC. Ανιχνεύει φρεναρίσματα πανικού με βάση την ταχύτητα με την οποία πιέζεται το πεντάλ του φρένου. Κάτω από συνθήκες φρεναρίσματος πανικού, το σύστημα εφαρμόζει στιγμιαία την μέγιστη δύναμη φρεναρίσματος, ακόμα και πριν πιέσει ο οδηγός το πεντάλ μέχρι το τέρμα της διαδρομής του.

H

HDC

(Hill Descent Control)

Αυτό το σύστημα κρατάει το αυτοκίνητο σε μία σταθερή ταχύτητα η οποία επιλέγεται από τον οδηγό, φρενάροντας με ένα αυτόματο και ελεγχόμενο τρόπο όταν κατεβαίνει μία κατηφόρα το αυτοκίνητο. Το σύστημα εγγυάται την ευστάθεια και την ασφάλεια ειδικά σε χαμηλή πρόσφυση και συνθήκες οδήγησης εκτός δρόμου (off-road).

H

HHC - Hill Holder Control

​(HSA - Hill Start Assist)

Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ESC. Διευκολύνει το ξεκίνημα σε ανηφόρες κρατώντας ακινητοποιημένο το αυτοκίνητο για τα 1 ή 2 δευτερόλεπτα που απαιτούνται για να μετακινήσετε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Όταν σταματάτε το αυτοκίνητο σας, πιέζετε ταυτόχρονα τα πεντάλ του φρένου και του συμπλέκτη. Αφού ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο, μπορείτε να βγάλετε με ασφάλεια το πόδι σας από το φρένο γιατί το σύστημα κρατάει πατημένα τα φρένα για ένα μικρό, προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (τυπικά 1-2 δευτερόλεπτα). Στο τέλος αυτής της καθυστέρησης, τα φρένα ελευθερώνονται και το αυτοκίνητο θα κυλίσει προς τα πίσω εκτός αν πατήσετε το φρένο ή το γκάζι. Για να ξεκινήσετε σε ένα δρόμο με κλίση, απλά κουμπώστε την 1η ταχύτητα και αρχίστε να επιταχύνετε ενώ αφήνετε αργά τον συμπλέκτη. Το Hill Holder ελευθερώνει τα φρένα αμέσως μόλις ο κινητήρας έχει αναπτύξει αρκετή ροπή για να μετακινήσει το αυτοκίνητο.

I

ISOFIX

Προεγκατάσταση συστήματος συγκράτησης παιδιού

Το αυτοκίνητο σας είναι εφοδιασμένο με σημεία στήριξης συστήματος συγκράτησης παιδιού ISOFIX. Το Isofix ένα ένα νέο Ευρωπαϊκό πρότυπο το οποίο κάνει την τοποθέτηση ενός συστήματος συγκράτησης παιδιού γρήγορη, εύκολη και ασφαλή.

L

LDW

(Lane Departure Warning)

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα επάνω στο παρμπρίζ για να ακολουθεί τις γραμμές μεταξύ των λωρίδων κυκλοφορίας και να δίνει στον οδηγό ένα ακουστικό και οπτικό σήμα ή ενεργό και οπτική προειδοποίηση εάν το αυτοκίνητο αρχίσει να αποκλίνει κατά μήκος της λωρίδας. Το σύστημα βελτιώνει την ασφάλεια σε περίπτωση που αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από ένα κουμπί επάνω στο ταμπλό ΄γη από τον διακόπτη της κολώνας του τιμονιού.
Το σύστημα λειτουργεί μόνο κάτω από συνθήκες ασφάλειας σε μεσαίες και υψηλές ταχύτητες, και μόνο σε περίπτωση ελιγμών που θεωρούνται ακούσιες (π.χ. αλλαγή λωρίδας χωρίς φλας ή απότομες στροφές του τιμονιού).
Σε συστήματα που έχουν την δυνατότητα να παρέχουν ενεργό απόκριση (δηλ. εφαρμογή ροπής στο βολάν του τιμονιού προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της αλλαγής λωρίδας), η ευαισθησία και η ένταση της ροπής μπορούν να ρυθμιστούν μέσω ενός μενού, ενώ το σύστημα απενεργοποιείται αυτόματα εάν ανιχνεύσει ότι ο οδηγός δεν ελέγχει το βολάν του τιμονιού.

Σ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΩΤΙΣΜΟΥ LED

Τα συστήματα φωτισμού LED χρησιμοποιούν τον φωτισμό από LED για την μεσαία και μεγάλη σκάλα των εμπρός φώτων.
Το κύριο πλεονέκτημα των άσπρων εμπρός φαναριών LED είναι το χρώμα ή η ""θερμοκρασία του χρώματος"" που εκπέμπεται, η οποία είναι σχεδόν ίδια με το φως της ημέρας. Ο φωτισμός LED επιτρέπει στο ανθρώπινο μάτι να δει τον δρόμο και τις άκρες του δρόμου στα φυσικά τους χρώματα, παρέχοντας πολύ καλύτερη αντίθεση.
Πρόσθετα σε αυτά, ο μέσος χρόνος ζωής ενός φωτιστικού σώματος LED είναι ιδανικά ίσος με την διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου. Επομένως τα φώτα LED είναι πιο αξιόπιστα και δεν απαιτούν αντικατάσταση λαμπτήρων.

M

MECHANICAL BRAKE ASSIST

(υποβοήθηση σε φρενάρισμα πανικού)

Αυτό το σύστημα αναγνωρίζει το φρενάρισμα πανικού (με βάση την ταχύτητα πατήματος του πεντάλ του φρένου) και επιταχύνει την απόκριση του συστήματος των φρένων. Δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Α

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Αυτός ο αισθητήρας ανάβει αυτόματα την μεσαία σκάλα των εμπρός φώτων όταν είναι χαμηλός ο φωτισμός. Το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τον διακόπτη της κολώνας του τιμονιού, ενώ το επίπεδο ευαισθησίας του αισθητήρα μπορεί να ρυθμιστεί μέσω ενός μενού.

Α

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Οι αισθητήρες παρκαρίσματος βρίσκονται επάνω στον πίσω προφυλακτήρα και προειδοποιούν τον οδηγό, μέσω ενός διακοπτόμενου ήχου από ένα βομβητή, σχετικά με την ύπαρξη εμποδίων πίσω από το αυτοκίνητο.

Α

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΒΡΟΧΗΣ

Αυτός ο αισθητήρας ενεργοποιεί αυτόματα τους καθαριστήρες του παρμπρίζ όταν ξεκινήσει να βρέχει. Το σύστημα ελέγχει επίσης την ταχύτητα καθαρισμού έτσι ώστε να προσαρμόζεται με την ένταση της βροχόπτωσης. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από τον διακόπτη της κολώνας του τιμονιού. Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί το επίπεδο ευαισθησίας του αισθητήρα από ένα μενού ή από τον διακόπτη της κολώνας του τιμονιού.

D

DRL

(Daytime Running Lights)

Αυτά τα φώτα ανάβουν αυτόματα όταν πάρει μπροστά ο κινητήρας. Βελτιώνουν την ασφάλεια κατά την οδήγηση αυξάνοντας την παθητική ορατότητα, δηλ. κάνοντας το αυτοκίνητο σας περισσότερο ορατό στους άλλους οδηγούς που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά όταν είναι χαμηλά στον ορίζοντα ο ήλιος ή αντανακλάται από τζάμια που υπάρχουν σε στενούς αστικούς δρόμους.
Τα φώτα λειτουργίας ημέρας είναι σύμφωνα με την ειδική Ευρωπαϊκή νομοθεσία που τέθηκε σε εφαρμογή το 2012.

S

SMART BEAM

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα επάνω στο παρμπρίζ για να αναγνωρίσει τα φώτα άλλων αυτοκινήτων και αστικών περιοχών και να επιλέξει την μεσαία ή την μεγάλη σκάλα των φώτων ανάλογα με τις συνθήκες και την απόσταση.
Το σύστημα λειτουργεί μόνο σε μεσαίες και υψηλές ταχύτητες. Εγγυάται την βέλτιστη ορατότητα την νύχτα χωρίς να τυφλώνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων που έρχονται από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί από ένα μενού.

S

Start & Stop

Αυτό το σύστημα σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν σταματάει το αυτοκίνητο και τον βάζει και πάλι μπροστά όταν πρέπει να ξεκινήσει ο οδηγός.
Αυτό αυξάνει την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου, τις εκπομπές ρύπων και θορύβου από την εξάτμιση.

T

T+

(Traction Plus)

Αυτό το σύστημα βελτιώνει την πρόσφυση κατά το ξεκίνημα σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης και σε συνθήκες εκτός δρόμου (off-road).

T

TPMS

(Tire Pressure Monitoring System)

Το TPMS αποτελείται από τέσσερις βαλβίδες και τέσσερις αισθητήρες (από ένας σε κάθε τροχό), και από μία μονάδα ελέγχου συνδεδεμένη σε αυτούς. Το σύστημα παρακολουθεί την πίεση των ελαστικών και ανιχνεύει την αιτία της χαμηλής πίεσης (σκάσιμο ή χαμηλή πίεση φουσκώματος). Το σύστημα βοηθάει στην επέκταση του χρόνου ζωής των ελαστικών, λόγω του ότι η σωστή πίεση μειώνει σημαντικά την φθορά. Βοηθάει επίσης στην μείωση του κόστους του καυσίμου γιατί ακόμα και μία μικρή πτώση της πίεσης των ελαστικών μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου.

T

TSR

(Traffic Sign Recognition)

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα επάνω στο παρμπρίζ για να αναγνωρίσει και να πληροφορήσει τον οδηγό για σήματα της τροχαίας όπως όρια ταχύτητας και απαγορεύσεις προσπέρασης.

T

TTC

(Torque Transfer Control)

Αυτό το σύστημα είναι ενσωματωμένο στο σύστημα ESC. Μειώνει την τάση του αυτοκινήτου να υποστρέφει στην επιτάχυνση σε στροφές εφαρμόζοντας μία ροπή φρεναρίσματος σε εκείνο τον εμπρόσθιο τροχό που είναι στην εσωτερική πλευρά της στροφής, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την ροπή που παρέχεται στον εξωτερικό τροχό. Το σύστημα προσομοιώνει ηλεκτρονικά το φαινόμενο ενός μηχανικού αυτασφάλιστου (μπλοκέ) διαφορικού και προσφέρει πλεονεκτήματα σε σχέση με τον χειρισμό και την απόδοση.

Α

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

Οι αερόσακοι παραθύρων αποτελούνται από έναν αερόσακο τύπου "κουρτίνας" ο οποίος στεγάζεται μέσα στην επένδυση στα άκρα του ουρανού και καλύπτεται από ένα διακοσμητικό κάλυμμα. Οι αερόσακοι παραθύρων προστατεύουν τα κεφάλια των επιβατών των εμπρός και πίσω καθισμάτων σε περίπτωση μίας πλευρικής σύγκρουσης.