1

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Όλες οι επισκευές εκτελούνται σύμφωνα με τα ποιοτικά πρότυπα και πιστοποιούνται με ένα τελικό έλεγχο.

2

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Θα σας παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη για την μετακίνησή σας , λύνοντας τα όποια προβλήματα έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο σας , ενώ παράλληλα θα σας δώσουμε την δυνατότητα να συνεχίσετε να μετακινείστε.

3

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι εργασίες επισκευής προγραμματίζονται σύμφωνα με τις δικές σας προϋποθέσεις και εκείνες του συνεργείου έτσι ώστε να τηρήσουμε τα χρονικά πλαίσια που έχουν καθοριστεί για να σας επιστρέψουμε το αυτοκίνητο σας.

4

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Το αυτοκίνητο σας θα ελεγχθεί παρουσία σας για να επαληθευτεί η κατάσταση του και να συζητήσετε με τους τεχνικούς τις εργασίες που θα εκτελεστούν καθώς και οποιεσδήποτε πρόσθετες εργασίες απαιτούνται.

5

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Θα σας εξηγηθούν όλα τα στάδια της εργασίας επισκευής με λεπτομέρειες και θα λάβετε όλες τις πληροφορίες που ζητήσατε.

6

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Ξέρουμε το αυτοκίνητο σας και μπορούμε να σας υποστηρίξουμε σε όλες τις επισκευές, με την υποστήριξη εξειδικευμένων ειδικών και βάσεις τεχνικών δεδομένων.

7

CUSTOMER SERVICE

Παρέχουμε πληροφορίες για τα μοντέλα, τις υπηρεσίες το δίκτυο πωλήσεων και τους διανομείς, και προσφέρουμε λύσεις στα προβλήματά σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Fiat χρησιμοποιώντας τον αριθμό χωρίς χρέωση 800 11 500 800, χρησιμοποιώντας την καρτέλα "Contact us" που υπάρχει στην αρχική σελίδα αυτής της διαδικτυακής τοποθεσίας, κατεβάζοντας την εφαρμογή Ciao Fiat Mobile για κινητά τηλέφωνα διαθέσιμη χωρίς χρέωση στα Apple Store και Google Play ή κάνοντας tweeting στο @FiatCareIT.