Wat houdt de garantie in?

Bij de aankoop van uw auto heeft u recht op 2 jaar fabrieksgarantie.
Deze gaat in op de dag dat uw auto op uw naam wordt gezet omvat:

  • 24 maanden garantie op het voertuig
  • 36 maanden garantie op het lakwerk
  • 8 jaar garantie tegen doorroesten
  • geen kilometerbeperking

Specifieke voorwaarden en uitsluitingen zijn opgenomen in het garantieboekje dat u in uw auto kunt vinden.

Wat houdt de garantie voor onderdelen, accessoires en reparaties in?

Werkzaamheden die betaling of montage van accessoires uitgevoerd door een Fiat-dealer vereisen, worden gedekt door een garantie van 24 maanden zonder kilometerlimiet (onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zijn niet inbegrepen).  De garantie omvat vervanging of reparatie van het betreffende onderdeel of accessoire en de arbeid die voor de werkzaamheden nodig is.

Kan de garantie verlengd worden?

U kunt de garantie op de belangrijkste elektrische en mechanische onderdelen van uw auto voor nog eens vijf jaar verlengen met Extra Garantie. U kiest zelf hoeveel jaar u de garantie wilt verlengen.

Waarom worden originele onderdelen aanbevolen?

Omdat alleen wie uw auto gecreëerd, ontworpen en vervaardigd heeft echt al zijn details kent.
Originele onderdelen zijn het resultaat van onze voortdurende toewijding aan onderzoek en ontwikkeling van innovatieve technologieën. Elk deel ondergaat strenge controles tijdens het ontwerp en de productie om langdurige betrouwbaarheid, comfort, prestaties en veiligheid te garanderen.

Waar kan ik een lijst van accessoires vinden die voor mijn auto beschikbaar zijn?

U kunt het volledige assortiment Accessoires vinden op de speciaal voor u ontwikkelde customer area. Ook kunt u de accessoire brochure downloaden bij brochures en prijslijsten.

Waarom worden originele accessoires aanbevolen?

Omdat alleen wie uw auto heeft gecreëerd, ontworpen en vervaardigd echt al zijn details kent.
Originele accessoires zijn perfect geïntegreerd met alle mechanische en elektronische onderdelen van uw auto. Alle accessoires ondergaan strenge controles tijdens het ontwerp en de productie om langdurige betrouwbaarheid, comfort, prestaties en veiligheid te garanderen.

Kan ik op hetzelfde moment twee telefoons met Blue&Me verbinden?

Met Blue&Me kunt u maximaal vijf mobiele telefoons met hun telefoonboeken koppelen, waarvan er slechts één tegelijk gebruikt kan worden.

Kan ik Blue&Me na aanschaf van de auto installeren?

Nee. Het systeem is zeer complex en kan niet na aanschaf van de auto worden toegevoegd.

Welke muziekformaten kan ik met Blue&Me gebruiken?

Blue&Me is compatibel met de gebruikelijke Media Player formaten: mp3, mp4A, mp4, wav en wma. In sommige auto's kunnen AAC-bestanden worden afgespeeld.
Blue&Me kan niet DRM-beschermde audiobestanden afspelen.
Het wordt geadviseerd om Windows Media Player te gebruiken om bestanden te converteren.

Welke playlistformaten kan ik met Blue&Me gebruiken?

Blue&Me is ontworpen om met playlists in WPL (Windows Play List) formaat te werken. Andere formaten zouden niet kunnen werken.

Wat is Blue&Me?

Met Blue&Me transformeert uw auto en reist hij met u mee. U kan met vrienden bellen, uw favoriete muziek beluisteren, routeplanning ontvangen en gebruik maken van vele services, waardoor de rijbeleving wordt aangepast naar uw behoeften. Dit gebeurt allemaal in absolute veiligheid en zonder uw handen van het stuur te hoeven halen. Voor meer informatie kan u de FAQ bekijken op http://www.blueandme.net/blueandme/index.aspx/index.aspx?brand=fga&lang=en#/support/faq/

Ik heb de code van de autoradio verloren. Wat kan ik doen?

Breng uw auto naar een Fiat-dealer met uw persoonlijke legitimatiebewijs en het registratiebewijs als bewijs van eigendom.
Het dealerbedrijf zal bij Fiat Group Automobiles een duplicaat van de autoradiocode voor uw specifieke auto vragen.
De kosten hiervoor zullen in rekening worden gebracht. De afgifte van een codeduplicaat zal ongeveer een week duren.

Wat is Uconnect™?

Met Uconnect™ kan u via een Touch screen, bedieningsknopjes op het stuur en spraakopdrachten de gewenste informatie en entertainment in uw voertuig krijgen, terwijl u zich op de weg kan blijven concentreren. Het Uconnect™ systeem geeft u de mogelijkheid om te bellen wanneer u wilt en is geïntegreerd met de spraakopdrachten en het navigatie- en entertainmentsysteem. Bovendien biedt het een van de meest geavanceerde navigatiesystemen en is het speciaal ontworpen voor de bestuurder van het voertuig. Er is een optimaal aanbod voor de verschillende modellen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de webpagina https://www.driveuconnect.eu/nl

Is het mogelijk om de taal van de Uconnect™ radio aan te passen?

Ja, bij de instellingen is het mogelijk om de taal van de radio te selecteren. Voor meer informatie kan u de FAQ raadplegen op de volgende webpagina: https://www.driveuconnect.eu/nl/frequent-questions

Wat zijn de Uconnect™ LIVE services?

Dankzij de Uconnect™ LIVE services heeft u via de autoradio toegang tot uw eigen digitale wereld. De Uconnect™ LIVE services kunnen op de daarvoor uitgeruste voertuigen gebruikt worden via het Uconnect™ Touch screen systeem welke middels de speciale interactie de afleiding voor de bestuurder limiteert. Om toegang te krijgen tot de Uconnect™ LIVE services dient u de Uonnect LIVE app op uw smartphone te downloaden en in te loggen met een FCA account. Voor meer informatie kan u de FAQ raadplegen op de volgende webpagina: https://www.driveuconnect.eu/nl/frequent-questions?language=en#4

Hoe dikwijls moet ik mijn auto laten onderhouden?

De onderhoudsfrequentie en -afstanden zijn vermeld in het Geprogrammeerde Onderhoudsschema in het instructieboekje van uw auto.

Bestaan er ook onderhoudspakketten?

Er bestaat een uitgebreid en flexibel aanbod in extra garantie en onderhoudspakketten welke door Fiat Chrysler Automobiles (FCA) worden erkend. Indien u het voertuig verkoopt dan kunnen deze overgedragen worden aan de nieuwe eigenaar om de waarde van het voertuig te behouden. Elk product biedt verschillende niveaus qua dekking, duur en kilometerlimiet, om op deze manier aan de wensen van alle klanten te voldoen. U vindt het antwoord op al u vragen op http://fiat.mopar.eu/fiat/nl/nl/serviceproducten/faq

Waar kan ik het onderhoud van mijn auto laten uitvoeren?

We adviseren u uw auto door een erkende Fiat werkplaats te onderhouden aangezien zij uw auto als beste kennen. Bewaar de factuur als u uw auto laat onderhouden bij een niet-erkende werkplaats om te vermijden dat de garantierechten vervallen.

Kan ik banden van dezelfde grootte maar met verschillende snelheidswaarden op mijn auto monteren?

Ja, banden van dezelfde grootte, maar met verschillende snelheidswaarden kunnen zonder om toestemming te vragen op uw auto gemonteerd worden (bijvoorbeeld van Q160KM/H max. naar R 170 KM/H max). In alle overige gevallen moet u om toestemming vragen.

Hoe kan ik om toestemming vragen om van bandengrootte te veranderen?

Om banden van een andere grootte dan die vermeld in uw instructieboekje te monteren, dient u uw dealer informatie te vragen over de banden die op uw type voertuig gemonteerd kunnen worden, verschaft door de Afdeling typegoedkeuring en design van Fiat Group Automobiles.

Wat is het verschil tussen een 19” M+S (mud and snow) en een M+S winterband (thermische band)?

M+S-banden zijn geschikt voor verschillende soorten ondergrond (modder en sneeuw).  Er zijn vierseizoens M+S-banden die het hele jaar door gebruikt kunnen worden en M+S-winter (thermische) banden die speciaal voor gebruik in de winter zijn ontworpen en voor betere prestaties op sneeuw en ijs zorgen.

Hoe wordt de Fix & Go kit gebruikt?

U kunt de gebruiksaanwijzingen van de Fix & Go kit in uw instructieboekje en op de folder in de kit vinden. Lees alle aanwijzingen zorgvuldig door vóór gebruik.

Wat moet ik doen wanneer het voertuig stilvalt?

Fiat Assistance is 24 uur per dag en alle dagen van het jaar voor de klant beschikbaar.
Om gebruik te maken van Fiat Assistance dient de klant het universele nummer 00800 3428 0000 te bellen en vervolgens optie 1 – mobiliteitshulp te kiezen of, in het geval van pech in het buitenland, de optie 4 - "International Services", waarna de klant de gewenste taal kan kiezen. Als de klant het universele nummer niet kan bereiken, dan kan het volgende nummer gebeld worden: +39 02 – 44412041. Om na te gaan in welke landen de service actief is kan u de garantiehandleiding raadplegen.

Wanneer heeft u recht op vervangend vervoer?

Wanneer er zich een defect voordoet bij het voertuig en de vastgestelde reparatietijd boven de 4 uur is bij de voertuigen van Fiat, Abarth, Lancia, Fiat Professional en Alfa Romeo (4C, Mito en Giulietta), of boven de 0 uur is bij de voertuigen van Jeep en Alfa Romeo Giulia (zoals opgenomen in het certificaat van het FCA netwerk), zal het erkende FCA Servicepunt die de reparatie uitvoert kosteloos vervangend vervoer beschikbaar stellen voor maximaal 4 werkdagen + de betreffende niet-werkdagen. Voor alle voertuigen die voor 1 januari 2016 zijn geregistreerd dient u de garantiehandleiding van uw voertuig te raadplegen.
Wanneer er een ongeluk plaatsvindt, zal het erkende FCA Servicepunt waar de reparatie wordt uitgevoerd vervangend vervoer beschikbaar stellen, waarvan kosteloos gebruik kan worden gemaakt voor maximaal 4 werkdagen + de betreffende niet-werkdagen. Dit is alleen mogelijk wanneer het voertuig zodanig is beschadigd dat deze niet meer zelfstandig is te verplaatsen of niet veilig is voor de inzittenden. Deze service kan enkel worden aangeboden nadat het voertuig naar het erkende FCA Servicepunt is gesleept. Het FCA Servicepunt zal de klant een van de eigen vervangende voertuigen aanbieden; indien deze niet beschikbaar zijn dan zal het Servicepunt gebruik kunnen maken van huurvoertuigen. In dit laatste geval is de klant gebonden aan de condities en voorwaarden van het verhuurbedrijf. Als er kinderen in het voertuig aanwezig dient de serviceverlener kinderzitjes bij het voertuig aan te bieden op verzoek van de klant en/of als dit verplicht wordt door de wet.

Kan ik ook hulp onderweg krijgen na de fabrieksgarantie?

Ja dat kan. U kunt bij een erkende dealer een jaar lang hulp bij pech onderweg aanschaffen voor slechts €39,95. Met deze service heeft u recht op vakkundige hulp bij pech onderweg in heel Europa. 7 dagen in de week, 24 uur per dag.

Wat is een Terugroep- of Servicecampagne?

De Terugroep- en Servicecampagnes worden door het bedrijf in het leven geroepen om volledige efficiëntie en veiligheid van het voertuig te garanderen.

Wat moet ik doen wanneer ik een brief over een Terugroep- of Servicecampagne ontvang?

Wanneer u een notificatiebrief ontvangt dient u contact op te nemen met een erkend Servicepunt om een afspraak te maken voor het uitvoeren van de campagne. De lijst van de erkende dealers en garages kan u raadplegen op http://www.fiat.nl/service-onderhoud/dealers. Bij het bellen naar het Servicepunt dient u het chassisnummer van uw voertuig bij de hand te hebben. Het chassisnummer is te vinden op het kentekenbewijs van uw voertuig.

Worden hier kosten voor in rekening gebracht?

De Terugroep- en Servicecampagnes worden gratis uitgevoerd; er worden dus geen kosten in rekening gebracht voor de eigenaar van het voertuig.

Hoe kom ik erachter of er een Terugroepcampagne op mijn voertuig zit?

Om na te gaan of uw voertuig betrokken is bij een Terugroepcampagne kan u het universele nummer 00800 3428 0000 bellen of contact opnemen met een erkend Servicepunt om navraag te doen. In beide gevallen dient u het chassisnummer bij de hand te hebben, welke u kan vinden op het kentekenbewijs van uw voertuig.

Wat moet ik doen als ik niet meer de eigenaar ben?

Indien u het voertuig heeft verkocht of het voertuig door andere personen wordt gebruikt, verzoeken wij u om de contactgegevens van de nieuwe gebruiker aan ons door te geven door de bijgevoegde gefrankeerde kaart in de vullen met alle gegevens die u tot uw beschikking heeft om de betreffende persoon te kunnen contacteren. De kaart kan verzonden worden naar: FCA Netherlands B.V. – Customer Care Services - Singaporestraat 92-100 – 1175 RA Lijnden.