Fordonsgaranti

Priset för din nya Fiat-bil inkluderar en 24-månaders garanti som börjar från leveransdatumet och inte har några kilometergränser samt 12månaders tilläggsgaranti för svensksålda bilar med kilometerbegränsning på 100000km.

Garantin täcker fordonet mot fabrikationsfel, som åtgärdas gratis med originaldelar eller reparerade delar.

Åtgärder under garantiperioden utförs av Fiats serviceverkstäder och inkluderar följande:

  • Reparation eller byte av den felaktiga beståndsdelen.
  • Arbetskraften som behövs för bytet eller reparationen.
  • Tillförsel av det förbrukningsmaterial som behövs för att utföra reparationen under garantiperioden.

För fordonsgarantins hela giltighetsperiod, har du också tillgång till vägassistans.

car-warranty-image

Lackgaranti

Fordonet garanteras för fabrikationsfel på lacken under en period på 36 månader från och med leveransdatumet. Garantin innebär en total eller delvis ommålning av fordonet för att eliminera eventuella fel som detekteras, enligt tillverkarens standardvillkor.

Garanti mot genomrostning

Karosseriets strukturdelar garanteras mot perforering som beror på rost då det inträffar inifrån och ut.

Garantin täcker reparation och/eller byte av karossens originalstrukturdelar som skadas av genomrostning och gäller i åtta år från och med fordonets leveransdatum.

Vi rekommenderar att du kontrollerar de specifika villkoren för täckningen i din garantihandbok.

Vägassistans

Tack vare vägassistansen kan du dra nytta av följande fördelar när som helst:

*Konsultera bilens garantihäfte för mer information om tjänstens leveransmetoder, villkor, begränsningar och undantag.

SERVICEAKTIVERAD VÄGASSISTANS

Vår service följer med dig längs vägen i upp till ett år. När du gör Fiat Service Original på Fiat märkesverkstad får du ett års Fiat Assistans** utan extra kostnad.

Fiat Assistans ger dig trygg och kostnadsfri hjälp vid driftstopp 24 timmar om dygnet i hela Skandinavien. Kan inte felet lösas på plats får du hjälp med bärgning, hemtransport, övernattning samt hem- eller vidareresa.

**Fri Fiat Assistans ingår fram till nästa ordinarie servicetillfälle eller max 12 månader, under förutsättning att brister som kan orsaka driftstopp och som påpekats i samband med servicetillfället, samt rekommenderade tilläggsarbeten beroende på mil eller tid, åtgärdas av Fiatauktoriserad verkstad med Fiat Originaldelar.

SCHEMALAGD SERVICE

Alla fordon kräver regelbunden service.

Därför skapar Fiat Group servicescheman för varje fordonsmodell och version som tillverkas. Detta krävs för att skydda körförhållandena och effektiviteten.

Överensstämmelse med instruktionerna i serviceschemat optimerar fordonets prestanda och bränsleförbrukning. Under hela fordonets livslängd, garanterar serviceschemat att man följer lagarna om avgasutsläpp och miljöbestämmelserna i allmänhet, för att se till att fordonet har ett optimalt skick för att gå igenom de lagenliga regelbundna besiktningarna. 

SERVICERÅD

Mopar® rekommenderar ett antal tjänster och kontroller beroende på din bils kilometersträcka.

Välj din bils kilometersträcka och korrekt bränsletyp, bensin eller diesel, för att få reda på vilka tjänster och kontroller som finns tillgängliga vid serviceverkstäderna.

Se användarhandboken för specifika rekommendationer för din bil.

SERVICE BASIC

Är din bil fem år eller äldre och inte körs så många mil om året är Fiat Service Basic ett nytt bra servicealternativ.

Med en årlig Service Basic på märkesverkstad behåller du kvaliteten och säkerheten hos din bil. Välutbildade Fiat tekniker går igenom din bil på alla viktiga punkter och gör en ordentlig provkörning. Dessutom ingår oljebyte, nytt oljefilter, påfyllning av spolarvätska, och inte minst en värdefull stämpel i serviceboken.

Pris för Service Basic: från 1 495 kr

Bruksanvisning

istructions_image

Har du tappat bort din bils bruksanvisning eller garantihäfte?

Du kan bläddra i den i elektroniskt format på eLum, Fiat Group Automobiles officiella webbplats som innehåller garantihäften och bruksanvisningar för ditt Fiat-fordon.

INSAMLING AV UTTJÄNTA FORDON


En vacker dag ska bilen skrotas!
I Sverige lever en bil i genomsnitt ca 17 år, innan det är dags för skrotning. Biltillverkare och bilimportörer lyder under ett producentansvar för uttjänta bilar, d.v.s. man har ett ansvar för att bilen den dag den tjänat ut, ska tas om hand på ett miljöriktigt sätt.
Producentansvaret föreskriver att den uttjänta bilen ska återvinnas till minst 95 procent. Producentansvaret innebär också att uttjänta bilar ska tas emot kostnadsfritt i ett landsomfattande mottagningssystem, BILRETUR. Hitta ditt närmaste mottagningsställe, Klicka här.

Vad som gäller för producentansvaret kan du läsa mer om på BIL Swedens hemsida; Klicka här.

Se också de informationsfoldrar som är framtagna, du finner dem i högerspalten på hemsidan: Se också de informationsfoldrar som är framtagna, du finner dem i högerspalten på hemsidan:

Ett globalt engagemang för att skydda och respektera miljön.
I åratal, har Fiat Chrysler Automobiles utvecklat ett globalt engagemang för att skydda och värna om miljön genom att kontinuerligt förbättra tillverkningsprocesserna och skapa alltmer miljövänliga produkter. För att se till att kunderna får bästa möjliga service, i enlighet med miljöbestämmelserna och EU-direktivet 2000/53, har Fiat Chrysler Automobiles upprättat ett nätverk av insamlings- och skrotcentraler för uttjänta bilar och nyttofordon.

Bil Sweden hemsida